Základy obsluhy v pohostinství
Jiří Jeřábek / Československo / 1961 / Film již měl českou festivalovou premiéru / 12 min.
synopse
Balet salátů, vidliček a moučníků rozehrávají číšníci a servírky jako hlavní postavy kulinářského představení v jedné z restaurací, provozovaných družstvem Jednota. Pod direktivním okem dohlížitele uvádí zaměstnanci a zaměstnankyně v chod mechanismus pravidel, pouček a nařízení, která představují jakýsi stínový svět sám pro sebe, skrytý za kulisami restaurace a zády strávníků.biografie
Jiří Jeřábek (1920–1976), režisér a zvukař, natočil například dokumenty Hydraulické lisy (1952) nebo Hrajeme vodní pólo (1953). Jako asistent zvuku se podílel na snímcích Sirius (1974) Františka Vláčila nebo Černí baroni (1992) Zdenka Sirového.více o filmu
režie: | Jiří Jeřábek |
kontakt
Lukáš Hanzal / NFAlukas.hanzal@nfa.cz
Uvedení
sobota 01. 11. 2025, 19:30
Kino Dukla – Reform
Film na festivalu
typ premiéry: | Film již měl českou festivalovou premiéru |
ročník festivalu: | 2025 |
sekce: | Jídlo a doba |
jazyk: | čeština |
jazyk titulků: | bez titulků |
Info
režie: | Jiří Jeřábek |
originální název: | Základy obsluhy v pohostinství |
země: | Československo |
rok: | 1961 |
délka filmu: | 12 min. |