synopse
Balet salátů, vidliček a moučníků rozehrávají číšníci a servírky jako hlavní postavy kulinářského představení v jedné z restaurací, provozovaných družstvem Jednota. Pod direktivním okem dohlížitele uvádí zaměstnanci a zaměstnankyně v chod mechanismus pravidel, pouček a nařízení, která představují jakýsi stínový svět sám pro sebe, skrytý za kulisami restaurace a zády strávníků.
biografie
Jiří Jeřábek (1920–1976), režisér a zvukař, natočil například dokumenty
Hydraulické lisy (1952) nebo
Hrajeme vodní pólo (1953). Jako asistent zvuku se podílel na snímcích
Sirius (1974) Františka Vláčila nebo
Černí baroni (1992) Zdenka Sirového.
více o filmu
kontakt
Lukáš Hanzal / NFA
lukas.hanzal@nfa.cz
Film na festivalu
typ premiéry: | Film již měl českou festivalovou premiéru |
ročník festivalu: | 2025 |
sekce: | Jídlo a doba |
jazyk: | čeština |
jazyk titulků: | bez titulků |
Info
režie: | Jiří Jeřábek |
originální název: | Základy obsluhy v pohostinství |
země: | Československo |
rok: | 1961 |
délka filmu: | 12 min. |