Základy obsluhy v pohostinství
Jiří Jeřábek / Československo / 1961 / Film již měl českou festivalovou premiéru / 12 min.
synopse
Balet salátů, vidliček a moučníků rozehrávají číšníci a servírky jako hlavní postavy kulinářského představení v jedné z restaurací, provozovaných družstvem Jednota. Pod direktivním okem dohlížitele uvádí zaměstnanci a zaměstnankyně v chod mechanismus pravidel, pouček a nařízení, která představují jakýsi stínový svět sám pro sebe, skrytý za kulisami restaurace a zády strávníků.biografie
Jiří Jeřábek (1920–1976), režisér a zvukař, natočil například dokumenty Hydraulické lisy (1952) nebo Hrajeme vodní pólo (1953). Jako asistent zvuku se podílel na snímcích Sirius (1974) Františka Vláčila nebo Černí baroni (1992) Zdenka Sirového.více o filmu
| režie: | Jiří Jeřábek |
kontakt
Lukáš Hanzal / NFAlukas.hanzal@nfa.cz
Uvedení
sobota 01. 11. 2025, 19:30
Kino Dukla – Reform
Film na festivalu
| typ premiéry: | Film již měl českou festivalovou premiéru |
| ročník festivalu: | 2025 |
| sekce: | Jídlo a doba |
| jazyk: | čeština |
| jazyk titulků: | bez titulků |
Info
| režie: | Jiří Jeřábek |
| originální název: | Základy obsluhy v pohostinství |
| země: | Československo |
| rok: | 1961 |
| délka filmu: | 12 min. |
